Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2007-2008

2007.09.01
 • Szeptemberben újabb 1 fő - ő még az alapító csapat tagja volt - távozott a KIK-ből, de 4 lelkes volt diák érkezett a helyére. A létszám 11 főre nőtt.
 • Őszi képzésünket Csillebércen rendeztük meg. Remek hely, fantasztikus környezet, szuper hangulat. Elhatároztuk, ez lesz őszi képzések állandó helyszíne.
 • A tanév során létszámunk nem csökkent! Senki nem gondolta meg magát, és tanulmányi eredményeink sem késztettek senkit a távozásra.
 • Ebben az évben kevesebb iskolai rendezvényen vettünk részt, de a farsangon, és gyereknapon nagy segítséget nyújtottunk.
 • Ez a nyár ...
 • A nyári tábori előkészületek - GéZsének köszönhetően - egész évben munkát adtak nekünk, de igazán csak tavasszal éreztük meg, mennyire komoly ez az egyiptológus gondolat.
 • A tavaszi képzést Zánkán rendeztük meg. Nem volt annyira egyszerű, mint gondolnánk.
  • Már a buszmegrendelés körül is akadtak gondok, a 70 km-es utra 170 km-nyi költésggel számoltak... de ez még csak a kezdet volt...
  • A bolt bezárt, mire odaértünk, pedig úgy számoltuk, még nyitva lesz.
  • Az induló 12 fő, szombat reggelre 10 főre csökkent, így csak egy db, tízágyas szobát kellett igénybe vennünk. Szobakulccsal kezünkben, vígan sétáltunk a téli 3-as épület felé. Már útközben gyanús volt a szobaszám, de csak az ajtóban állva jöttünk rá, hogy a kétágyas kulcsát kaptuk meg. Megoldottuk eme váratlan helyzetet, majd elfoglaltuk szobánkat - a tízágyast.
  • Délután táboroztunk, azaz megkezdtük nyári táborunk szervezését, elméleti síkon. Sok-sok ötlettel, gondolattal alakítgattuk a tervezett programot. Az egyiptológia, mint téma, mindenkit megfogott.
  • Vacsorához készülődve újabb problémába botlottunk. Az előzetes egyeztetés alapján, a konyha felszereltsége: tányérok, evőeszközök, és minimum egy nagyfazék. Ennek ellenére az alapfelszereltségen kívül, egy kb 1 literes kislábos díszítette a konyhaszekrényt. Ezt is megoldottuk, utánajártunk a dolognak. A hatalmas edényünk már megvolt, a belevaló tészta is ugrásra készen. Ám akadt még egy probléma: csak a kis villanytűzhely állt rendelkezésünkre, 4 db főzőlappal.  Főszakácsunk - aki GéZsé párja, István - rátermettségének köszönhető, hogy elkészült a vacsoránk. A négy főzőlap egyszerre melegítette fazekunkat, így kb háromnegyed óra alatt elkészült a makaróni. A rávaló isteni finom szószt Zsófi hozta. Receptje titkos!!! Hagyományos családi elkészítési módja van, a család évszázadok óta az Interneten őrzi a titkot.
  • A nap fáradalmait, és a vacsora körüli izgalmakat a Helyi Kultúrális Intézményben (Napsugár presszó) pihentünk ki, melyet csak miattunk tartottak nyitva.
  • Vasárnap reggel bérelt busszal vágtunk neki a nagy útnak, hogy felkeressük a borgátai táborhelyet. Na ez sem ment egyszerűen!!! A megbeszélt helyen vártuk a buszt... és vártuk a buszt... vártunk, és vártunk... A recepción, szombaton még tudtak rólunk, vasárnap már nem. Rövid utánajárás következett. Ennek köszönhetően kiderült, hogy a busszal foglalkozó illetékes tud rólunk, és már elindult értünk a busz. Azonban sem a megbeszélt hely (étterem parkolója), sem az időpont nem egyezett. A busz a vasútállomásra ment, a 11 óra körül érkező vonathoz. Végülis, ez volt a "leglogikusabb": egy 10 főből álló csoport szombaton megérkezik, szállást foglal, majd másnap vonattal érkezik...
  • A kirándulás nagyon jó volt, a táborhely nagy sikert aratott. Olyan jól gazdálkodtunk az időnkkel, hogy egy korábbi vonattal tudtunk hazautazni.
  • A következő megpróbáltatás már az iskolában érte GéZsét. Megérkezett a buszrendelés számlája, ami 2000 Ft-tal több volt, mint ahogy számítottuk. Telefon, panasz és egy "intézledünk" válasz következett. Majd egy felszólító levél. Ekkor már az illetékessel beszéltünk. Kiderült, hogy az Interneten még a tavalyi árak szerepelnek... no comment.
 • Ez a nyár ...
  • A táborral kezdődött minden. Az KIK és 4 nyolcadikos (azaz már csak volt nyolcadikos) diák GéZsé vezetésével egy nappal előbb utazott lée a táboba, hogy a terepet előkészítse. A munka mellett remekül mulattunk. Az élet úgy hozta, hogy GéZsé a tábor egésze alatt a KIK-lányok szobájában aludt, így nem egy átbeszélgetett éjszakát hagytunk magunk mögött. Ezekben főleg Zsófi volt érintett.
  • A tábor után megünnepeltük Norbi 18. születésnapját. Az előkészületek miatt azonban minden nap találkoznunk kellett. A buli hajnalig tartott, így kevés alvásra adott lehetőséget, pedig...
  • aznap délután 14 órakor indultunk Zánkára, egy újabb tárborba. A létszám 4 ifi, Viki, Zsófi, Kosi, Norbi + GéZsé, szállítójármű: 1,2-es; 5 ajtós; opel corsa + egy "hátizsák".
  • Első turnus Zánkán: Szuuuuuper!!! Fantasztikus csapat jött össze a gyerekeből. létszám: 33 fő. Rengeteg program, versenyek és még az idő is kedvezett. Ja és összeismerkedtünk pár fiatalemberrel, akiktől eleinte igen tartottunk, de jobbnak láttuk jóban lenni velük, mint haragban. Jó volt a megérzésünk. A tábor végén Gréta is csatlakozott a csapathoz.
  • Egy hét pihenőt kapott a csapat, de nem volt nap, hogy valaki, vagy valakik, vagy szinte mindenki ne találkozzon valakivel, vagy valakikkel, vagy szinte mindenkivel. (Szép mondat!)
  • Második turnus Zánkán: Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ... Már csak hárman, 2 Ifi, Zsófi, Norbi + GéZsé, vágtunk neki a nagy útnak. Még hátizsák sem kellett a kicsi kocsira. A névsor és a létszám ismeretében sejtettük, hogy nem lesz egyszerű ez a hét, de nem gondoltuk, hogy az a bizonyos Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr tényleg ennyire Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr lesz. Létszám 18 fő. ebből 3 lány... A rossz idő és  a finoman szólva különös gyereksereg okozta fizikai és szellemi fájdalmat és fáradalmakat még az sem enyhítette, hogy Gréta és Gergő, valamint az előző turnusban megismert fiúcsapat egy része újból meglátogatott bennünket, egy bulizós hétvége reményében. Elfáradtunk...NAGYON ELFÁRADTUNK! Csak csöndre és szellemi felfrissülésre vágytunk. Délután gyerekmentesen Badacsonyba kirándultunk, este pedig egy nagyon érdekes játékot próbáltunk ki, amit egy TV-műsorból tanultunk: Zsebszöveg. Csendes, vidám tábrozárás volt.
  • Nyaralás Füreden: Hat, szinte már ősküvölet ifi közös nyaralása.
  • A nagy KIK-nyaralás Gyenesdiáson: Négy nap együtt még az iskolakezdés előtt.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.